Wat zit er tussen ‘verval’ en ‘Zwitserleven’?

Hoe kunnen oudere werknemers een goede plek innemen in de organisaties waarin zij werkzaam zijn? Het is zonde als zij door jongere collega’s worden afgeschreven als ‘niet meer van deze tijd’, of dat zij zelf mentaal afhaken en hun tijd wel uitzitten. Hoe geeft de generatie Babyboom, geboren voor 1955/1960, vorm aan de laatste fase van hun werkende leven en hoe denken andere generaties hierover? Het is tijd voor een spannend intergenerationeel gesprek!

Dit gesprek voeren we met deelnemers uit verschillende organisaties die bereid zijn om hun eigen beelden/overtuigingen/dilemma’s en bestaand beleid rondom dit thema te onderzoeken. Op 29 maart hebben we dit onderzocht met 6 organisaties: Pon, Isala Klinieken, Ggz Breburg, de Sociale Verzekeringsbank, Vebego en de NS.

Wil je een meedoen aan dit actieonderzoek omdat dit voor jouw organisatie ook relevant is? Neem contact met ons op!
Ben je benieuwd naar de eerste resultaten? Lees meer

 

 

Vebego_1000                Pon              isala-logo-gezondheidszorg1                                                       svb-logo         ill_GGz_Breburg

Eindbaas?

De eindbaas is de meest gevaarlijke tegenstander aan het eind van videogame. In straattaal duidt eindbaas een indrukwekkend persoon aan (“die brede vent van de sportschool is echt een eindbaas”). De laatste jaren wordt eindbaas steeds vaker gebruikt als grappige omschrijving voor iemand die in een organisatie beslissingen neemt of invloedrijk is. Wij voegen er graag de betekenis aan toe van oudere werknemers die op betekenisvolle wijze vorm geven aan hun laatste werkzame jaren. 

Het onderzoek en de bijeenkomsten worden mogelijk gemaakt door RCOAK en Sluyterman van Loo. Deze fondsen ondersteunen landelijk initiatieven en projecten die de kwaliteit van leven van ouderen bevorderen. Ook willen zij het dominante narratief (heel kort samengevat ofwel ‘verval’ ofwel ‘Zwitserleven’) over ouderen oprekken. Hierin zien zij grote kansen bij organisaties en in het bedrijfsleven.