Petra in actie

Mijn naam is Petra Kerstens, geboren in 1981, opgegroeid in de tijd dat de economie weer langzaam uit het dal klom, de Berlijnse muur viel en iedereen Flippo’s spaarde. Ik werk als zelfstandig adviseur aan verander- en ontwikkelvragen in organisaties, liefst met een maatschappelijke impact. Mijn achtergrond heb ik in de sociale wetenschappen en bestuurs- en organisatiewetenschappen.

Ik ben mede initiatiefnemer van het GeneratieLab, dat opgericht is om creatieve verbindingen tot stand te brengen tussen verschillende generaties, in wijken en organisaties. Generaties fascineren me. Als je het begrip niet plat slaat maar begrijpt als een subtiele doorwerking van de tijd in ons allemaal, dan biedt het zoveel kansen om elkaar beter te begrijpen, samen bij te tijd te komen en te voelen wat er nu moet gebeuren!

Mijn generatie staat op de drempel om (formele) leiderschapsposities in te nemen in de samenleving. Ik zie mezelf en vrienden twijfelen: waar verbind ik me aan? Kan ik dan wel mijn eigen pad blijven volgen? Ik gun onszelf dat we instappen, impact hebben. En onze twijfel en behoefte aan authenticiteit als kwaliteit gebruiken om dat op een duurzame manier te doen.

Anne Marth in actie

Mijn naam is Anne Marth Kuilder. Ik ben geboren in 1986, net na de kernramp van Tsjernobyl en nog voor de val van de muur. Sinds twee jaar werk ik als zelfstandige voor het Ministerie van Onverwachte Zaken. Ik ben afgestudeerd als cultureel antropoloog en maakte daarna nog een uitstapje in de theologie. Mijn werkende leven ben ik met een vliegende start begonnen bij adviesbureau Twynstra Gudde. Ik werk graag samen met kunstenaars en social designers om bijeenkomsten en interventies te ontwerpen waarbij niet alleen het hoofd, maar ook buik en hart worden aangesproken.

Generaties houden mij al lang bezig. Niet omdat ik het leuk vind om mensen in hokjes te stoppen. Het gaat me juist om de collectieve kracht die er kan ontstaan als we beseffen dat we niet alleen maar individuen zijn, maar dat we worden gevormd door de tijd waarin we opgroeien.

Ik zie leeftijdsgenoten om mij heen worstelen in de bedrijven waar zij werken, maar ook in de politiek of bij de voetbalclub. Generatie Y past niet goed in oude structuren, maar er verandert niets als we onszelf buiten spel zetten. Hoe kunnen we zonder onszelf geweld aan te doen het verschil maken?

Neem gerust contact met ons op!

Terug naar home
Terug naar over ons